Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν «δώρο» τη μη παραίτηση Μενδώνη

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν «δώρο» τη μη παραίτηση Μενδώνη

Λίγο μετά τη δήλωση της Αριστοτελίας Πελώνη ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να στηρίζει τη Λίνα Μενδώνη, η «ικανοποίηση» ήταν εμφανής στου «πάνω» ορόφους της Κουμουνδούρου.

Στον δημόσιο λόγο του ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο αίτημα της παραίτησης Μενδώνη. Ωστόσο, τα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος εκτιμούσαν ότι από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δεν ζητάει την παραίτηση τη κ. Μενδώνη, αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη των κακών χειρισμών στην υπόθεση Λιγνάδη. Επομένως, το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση πολλαπλασιάζεται και το χρεώνεται προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης. «Η υπόθεση Λιγνάδη είναι σκάνδαλο Μητσοτάκη», λένε στην Κουμουνδούρου. Διευκρινίζουν δε ότι οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού δεν αφορούν μια τυχόν γνωριμία, αλλά το πώς χειρίστηκε η κυβέρνηση την υπόθεση. Πάντως ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται για το πώς είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να μη βλέπει το προφανές και να τους κάνει τέτοιο πολιτικό «δώρο».

Στην Κουμουνδούρου βλέπουν στην υπόθεση Λιγνάδη ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα. Διαπιστώνουν δε αυξανόμενη φθορά στη δημοτικότητα τόσο της κυβέρνησης όσο και του πρωθυπουργού προσωπικά.

Πηγή Άρθρου www.cnn.gr

Comments are closed.