Πιέζουν για άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

Πιέζουν για άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

Μεγάλες αεροπορικές εταιρείες πιέζουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την απόφασή της να καθυστερήσει την χαλάρωση των περιορισμών λόγω κορονοϊού στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και άλλες χώρες στον κόσμο έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τις απαγορεύσεις.

Οι επικεφαλής μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, καθώς και τα διευθυντικά στελέχη του αεροδρομίου Χίθροου και της Αμερικανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης, προγραμματίζουν τη Δευτέρα (07/06) διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για να πιέσουν για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών μεταξύ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη συνέντευξη Τύπου θα συμμετέχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της American Airlines, της IAG, ιδιοκτήτριας της British Airways, της Delta Air Lines, της United Airlines και της JetBlue Airways Corp.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τον Μάρτιο του 2020, οι ΗΠΑ απαγορεύουν την είσοδο στη χώρα σχεδόν σε όλους τους μη Αμερικανούς υπηκόους που είχαν βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός χρονικού διαστήματος 14 ημερών. Οι περισσότεροι Αμερικανοί ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 10 ημέρες κατά την άφιξή τους.

Στελέχη αεροπορικών και κυβερνητικοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι δεν αναμένεται καμία αλλαγή στο προσεχές μέλλον, αλλά προσθέτουν ότι οι περιορισμοί ενδέχεται να αρθούν το συντομότερο από τις 4 Ιουλίου ή κοντά σε αυτή την ημερομηνία, προειδοποιώντας ωστόσο ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Πηγή Άρθρου www.efsyn.gr

Comments are closed.