Met Gala 2021: Το μεγαλύτερο event μόδας επιστρέφει απόψε

Met Gala 2021: Το μεγαλύτερο event μόδας επιστρέφει απόψε

Το Met Gala, το μεγαλύτερο event μόδας της χρονιάς, επιστρέφει απόψε στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής.

Συνήθως, διεξάγεται την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, αλλά φέτος λόγω κορονοϊού αναβλήθηκε και προγραμματίστηκε για τον Σεπτέμβρη. Παρόλο που θα είναι διαφορετική η φετινή διοργάνωση, όλοι ανυπομονούν για τις μοναδικές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί.

Με αφορμή λοιπόν την αποψινή επιστροφή, παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ποιο είναι το φετινό θέμα, ποιοι θα είναι οι οικοδεσπότες, τι θα περιλαμβάνει η έκθεση του Ινστιτούτου Κοστουμιών και τι άλλο περιμένουμε να δούμε.

Τι είναι το Met gala;

Το Met ball, ή Met gala, είναι το αντίστοιχο event του κόσμου της μόδας με τα Όσκαρ. Είναι μια βραδιά όπου οι σχεδιαστές, τα μοντέλα και οι σταρ του Χόλιγουντ συγκεντρώνονται με τις πιο υπερβολικές εμφανίσεις της χρονιάς για να γιορτάσουν και να συγκεντρώσουν χρήματα σε μια νέα έκθεση από το Ινστιτούτο Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης. Συνήθως, όλοι ντύνονται σύμφωνα με το θέμα και με την αισθητική της έκθεσης. Τα προηγούμενα θέματα είχαν να κάνουν με τη θρησκεία, την κουλτούρα της πανκ και άλλα.

 

Ποιο είναι το φετινό θέμα;

Φέτος η διοργάνωση έχει ως θέμα την Αμερικανική μόδα. Ο Andrew Bolton, Επικεφαλής Επιμελητής του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης, θεώρησε ότι ήρθε η ώρα να επανεξετάσει την αμερικανική ταυτότητα και μόδα, καθώς έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια λόγω πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων. «Έχω εντυπωσιαστεί πραγματικά από τις απαντήσεις των Αμερικανών σχεδιαστών στο κοινωνικό και πολιτικό κλίμα, ιδίως σε ζητήματα αποδοχής του σώματος και μεταβλητότητας των φύλων, και απλά βρίσκω τη δουλειά τους πολύ, πολύ αυτο-αντανακλαστική», είπε στη Vogue. «Πραγματικά πιστεύω ότι η αμερικανική μόδα περνά μια αναγέννηση. Νομίζω ότι ιδιαίτερα οι νέοι σχεδιαστές βρίσκονται σε πρωτοποριακές συζητήσεις σχετικά με τη διαφορετικότητα και την ένταξη, καθώς και τη βιωσιμότητα και τη διαφάνεια, πολύ περισσότερο από τους Ευρωπαίους ομολόγους τους, ίσως με την εξαίρεση των Άγγλων σχεδιαστών».

 

Πώς θα είναι η έκθεση;

Το Ινστιτούτο Κοστουμιών θα παρουσιάσει μια έκθεση δύο μερών για το 2021, “In America: A Lexicon of Fashion” («Στην Αμερική: Ενα λεξικό της μόδας» ) και “In America: An Anthology of Fashion” («Στην Αμερική: Μια ανθολογία της μόδας»).

Το πρώτο μέρος της έκθεσης, “A Lexicon of Fashion”, θα ανοίξει στις 18 Σεπτεμβρίου στο Anna Wintour Costume Center at the Met, σηματοδοτώντας την 75η επέτειο του Ινστιτούτου Κοστουμιών. Η έκθεση θα οργανωθεί για να μοιάζει με ένα σπίτι, με διασταυρούμενους τοίχους και δωμάτια που θα καθιερώσουν αυτό που ο Bolton αποκαλεί «ένα νέο λεξιλόγιο πιο συναφές και πιο αντανακλαστικό των καιρών που ζούμε». Κομμάτια από τους Christopher John Rogers, Sterling Ruby, Conner Ives, Prabal Gurung και Andre Walker θα παρουσιαστούν στο πρώτο μέρος της έκθεσης.

Το δεύτερο μέρος, “In America: An Anthology of Fashion”, θα ανοίξει στις 5 Μαΐου 2022, στις αίθουσες της αμερικανικής πτέρυγας του μουσείου. Ο Bolton και η επιμελητική ομάδα του μουσείου θα συνεργαστούν με Αμερικανούς σκηνοθέτες για να δημιουργήσουν κινηματογραφικές σκηνές σε κάθε δωμάτιο που απεικονίζουν μια διαφορετική ιστορία της αμερικανικής μόδας. Ένα δεύτερο Met Gala θα πραγματοποιηθεί επίσης στις 2 Μαΐου 2022, για να σηματοδοτήσει το άνοιγμα του.

 

Ποιοι θα είναι οι οικοδεσπότες;

Κάθε χρόνο, το Met gala έχει μια σειρά από οικοδεσπότες που βοηθούν στη διοργάνωση της εκδήλωσης. Για το 2021, ο Timothée Chalamet, η Billie Eilish, η Amanda Gorman και η Naomi Osaka θα διευθύνουν την υπόθεση, ενώ ο Tom Ford, ο Adam Mosseri του Instagram και η Anna Wintour θα έχουν τιμητικές θέσεις.

Θα υπάρχει κόκκινο χαλί και επίσημο dresscode;

Το κόκκινο χαλί θα υπάρχει κανονικά φέτος παρά τους περιορισμούς για τον κορονοϊό. Σε ότι αφορά το επίσημο dresscode, υπάρχει, αναφέρεται στην πρόσκληση και είναι το ”American Independence”. Αυτό αναμένεται να μεταφραστεί με περισσότερους από έναν τρόπους, -από λαμπερά ρούχα με αστέρια έως κλασικά φορέματα από Αμερικανούς σχεδιαστές. Βέβαια στο Met Gala ο νούμερο ένα κανόνας είναι να περιμένεις πάντα το απροσδόκητο.

 

Ποιοι θα είναι οι φετινοί προσκεκλημένοι;

Το καλύτερο μέρος του Met Gala είναι ότι δε ξέρεις ποιος θα εμφανιστεί! Οι σχεδιαστές συνήθως προσκαλούν τους πιο γνωστούς celebrities της επικαιρότητας, οπότε περιμένουμε να δούμε μεγάλα ονόματα να παρελαύνουν στο κόκκινο χαλί.

Δείτε επίσης

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας: Στην Οντρέ Ντιγουάν ο Χρυσός ΛέονταςΔείτε περισσότερα

Comments are closed.