Μάγια Λυμπεροπούλου: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών η ηθοποιός

Μάγια Λυμπεροπούλου: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών η ηθοποιός

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο – Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Μάγια Λυμπεροπούλου

Έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Ιουλίου σε ηλικία 81 ετών η ηθοποιός Μάγια Λυμπεροπούλου έπειτα από έμφραγμα που υπέστη. Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργος Σαρηγιάννης
 
Όπως αναφέρει στο κείμενο του ο κ. Σαρηγιάννης, για το θάνατο της Μάγιας Λυμπεροπούλου ενημερώθηκε από την ηθοποιό Βίκυ Βολιώτη. 
«Μάγια Λυμπεροπούλου! 11 Μαρτίου 1940-22 Ιουλίου 2021. Το ελληνικό θέατρο έχασε σήμερα, από έμφραγμα, στις 14.30, μια Μεγάλη -με την ουσιαστική σημασία της λέξης- Ηθοποιό. Μπορεί και τη μεγαλύτερη. Έφυγε, όπως μου είπε η Βίκυ Βολιώτη, μαθήτριά της και ο πιο κοντινός της άνθρωπος, όπως το ήθελε: μόνη, ανεξάρτητη, χωρίς να ταλαιπωρηθεί, με κάποιους ανθρώπους που της άξιζαν γύρω της» έγραψε στην ανάρτησή του.

Η ανάρτηση του Σταμάτη Κραουνάκη

Ο Σταμάτης Κραουνάκης αποχαιρέτησε με μια συγκινητική ανάρτηση την ηθοποιό. «Η Μάγια αποχαιρέτησε με τα φτερά της κερδισμένα για πάντα. Αυτά τα ενσταντανέ πρόλαβα τότε το 15. Έκλαψα στα ποδιά της στη σκηνή καθώς αποχαιρετούσε. Πριν από το Πόρτα Ρομανα. Τεράστια βαθειά ευγνωμοσύνη» έγραψε ο Σταμάτης Κραουνάκης

Ποια ήταν η Μάγια Λυμπεροπούλου

Η Μάγια Λυμπεροπούλου γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Μετά την αποφοίτησή της παρέμεινε στο πλευρό του Κουν ως καλλιτεχνική συνεργάτιδά του μέχρι το 1970. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διέμεινε στην Γαλλία, όπου σπούδασε κινηματογράφο.
 
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε την καλλιτεχνική της πορεία συνεργαζόμενη με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, και άλλους θιάσους αναλαμβάνοντας μεγάλους και απαιτητικούς ρόλους.
 
Είχε συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις παραστάσεις: «Οι δούλες» (2005), «Ιλιάδα» (2010), «’Αγγελοι στην Αμερική» (2010), «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» (2013), «Ο θείος Βάνιας» (2009), «Η τριλογία του παραθερισμού» (2011) κ.α. Είχε διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Όλες οι ειδήσεις

Αγγελική Νικολούλη: Τέλος το «Φως στο Τουνελ» από τον Alpha – Η ανακοίνωση

Κηδεία Τόλη Βοσκόπουλου: Ο Ηλίας Ψινάκης τήρησε τη «συμφωνία» που είχε κάνει με τον τραγουδιστή

Τόλης Βοσκόπουλος: Οι κληρονόμοι της περιουσίας του – Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η Άντζελα ΓκερέκουΠηγή Άρθρου www.ethnos.gr

Comments are closed.