Φωτιά στην Αχαΐα: Κάηκαν πάνω από 20 σπίτια στη Ζήρια – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Φωτιά στην Αχαΐα: Κάηκαν πάνω από 20 σπίτια στη Ζήρια – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Δραματικές στιγμές στη Ζήρια Αχαΐας με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν σκληρή μάχη για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα. Πληροφορίες για 20-30 καμμένα σπίτια στη Ζήρια. Μετά την εκκένωση τεσσάρων χωριών, καθώς και την ασφαλή απομάκρυνση 100 παιδιών από κατασκήνωση, εντολή δόθηκε και για την εκκένωση της ευρύτερης περιοχής του Λόγγου, καθώς οι φλόγες έχουν επεκταθεί προς τις παραλιακές περιοχές. Kαμμένα σπίτια στη Ζήρια. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου σε επιφυλακή νοσοκομεία και ΕΚΑΒ.

«Δραματική είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στο χωριό Ζήρια και μιλάμε για ένα χωριό ζωντανό με 1.000 κατοίκους. Η φωτιά πέρασε μέσα από τη Ζήρια και ακόμα καίει, ενώ δίνεται συνεχής μάχη με τις αναζωπυρώσεις», δήλωσε oπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος, ο οποίος κάνει λόγο για τουλάχιστον 20 με 30 σπίτια καμμένα στο χωριό, το οποίο εκκενώθηκε νωρίτερα.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία δόθηκε εντολή περίπου στις 17:30 του Σαββάτου για την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων και της παραλιακής κοινότητας του Λόγγου Αιγιαλείας, καθώς και την απομάκρυνση των ενοίκων ξενοδοχείου.

Δείτε περισσότερα

Comments are closed.