“Εμείς οι τέσσερις” και ο Φίλιππος – Η Ελισάβετ ενώθηκε με τους αγαπημένους…

“Εμείς οι τέσσερις” και ο Φίλιππος – Η Ελισάβετ ενώθηκε με τους αγαπημένους…

Από το βράδυ της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου, η Ελισάβετ ενώθηκε και πάλι με τους γονείς της και την αδελφή καθώς και με τον σύζυγό της, Φίλιππο.

“Εμείς οι τέσσερις” ήταν η προσφιλής έκφραση του Βασιλιά Γεώργιου ΣΤ’ για τον ίδιο τη Βασίλισσα Μητέρα, την Ελισάβετ και τη Μαργαρίτα. Στην οικογένεια αργότερα, προστέθηκε ο Φίλιππος.

Η βασιλική οικογένεια θύμισε ότι η Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μέρι Ουίνσδορ γεννήθηκε στην οδό Μπρούτον, στο Μέιφερ του Λονδίνου, στις 21 Απριλίου 1926.

Παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Φίλιππο το 1947 και ανέβηκε στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας στις 6 Φεβρουαρίου 1952 μετά το θάνατο του πατέρα της, Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ πέθανε στο Κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία στις 8 Σεπτεμβρίου 2022. Ήταν 96 ετών και υπήρξε, κατά τον θάνατό της, η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του βρετανικού θρόνου με 70 έτη υπηρεσίας στο Στέμμα. Την διαδέχθηκε ο πρωτότοκος γιος της, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’.

Χθες, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ τίμησε αυτή την επανένωση των “τεσσάρων” και του αγαπημένου συζύγου της Ελισάβετ, Πρίγκιπα Φίλιππου, που πέθανε τον Μάιο του 2021, με μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της Βασιλικής Οικογένειας.

Πλέον, η Ελισάβετ αναπάευεται μαζί με τους αγαπημένους της καθώς ετάφη στην κρύπτη του Αγίου Γεωργίου του Ουίνδσορ.

Διαβάστε Επίσης


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Δείτε περισσότερα

Comments are closed.