Χαρδαλιάς: Από τι θα κριθεί η άρση του Lockdown

Χαρδαλιάς: Από τι θα κριθεί η άρση του Lockdown

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε σήμερα στην άρση του Lockdown και στις συζητήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες για την παράτασή των περιοριστικών μέτρων. 

«Η απόφαση της κυβέρνησης για την άρση των μέτρων και πώς θα πραγματοποιηθεί θα βασιστεί αποκλειστικά και μόνο στα επιδημιολογικά δεδομένα, στην εξέλιξη αυτού του δεύτερου κύματος της πανδημίας και στις εισηγήσεις των ειδικών», τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς και προσέθεσε ότι «μοναδική προτεραιότητα για την κυβέρνηση παραμένει η διαφύλαξη και προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η εφαρμογή των μέτρων αποτελεί για τον καθένα από εμάς το απόλυτο καθημερινό στοίχημα ζωής». 

Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι «αυτή τη στιγμή η επιδημιολογική εικόνα παρουσιάζει μια σχετική σταθεροποίηση» και θέλησε να στείλει το μήνυμα πως «όσο πιο πιστά τηρούνται τα μέτρα τόσο καλύτερα αποδίδουν» και «πως δεν είναι στιγμή παρά την κόπωση για τις όποιες δικαιολογίες, για τις όποιες εκπτώσεις στην τήρηση των μέτρων». 

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στην Βόρεια Ελλάδα και τόνισε ότι «δεν υπάρχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την τήρηση των μέτρων σε ορισμένες περιοχές όπως στη Βόρεια Ελλάδα. Οι αρχές ανέμεναν νωρίτερα τα πρώτα σημεία βελτίωσης της κατάστασης. Φαίνεται ότι ίσως κάποιοι συμπολίτες μας επιδεικνύουν πιο χαλαρή συμπεριφορά και επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates – Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  Πηγή Άρθρου www.athensvoice.gr

Comments are closed.